latinica  ћирилица
02/07/2016 |  18:51 ⇒ 19:11 | Autor: Nezavisne

Objavljeni snimci vazdušnog napada na konvoj ID (VIDEO)

Iračka armija i Pentagon objavili su dramatični snimak momenta kada su, kako tvrde, njihove snage uništile konvoj grupe Islamska država Irak i Levant u bijegu iz Faldže.
Snimci vazdušnog udara - Foto: Screenshot/YouTube
Snimci vazdušnog udaraFoto: Screenshot/YouTube

Snimak, koji je iračko Ministarstvo odbrane objavilo na Јu Tjubu, prikazuje dugu kolonu vozila kako se kreće kroz pustinju, prije nego što se našla na meti raketnih udara i vatre iz automatskog oružja.

Krupni plan mjesta napada otkrio je pougljenisane školjke vozila – kamiona, transportera, džipova i najmanje jednog traktora.

Na snimku su prikazane osobe koje su preživjele napad kako se pokušavaju sakriti u pustinji od projektila iračkih snaga.

Najmanje dva muškarca na snimku su bila naoružana. Američka armija je objavila da su snage zapadne koalicije uništile desetke vozila, dodajući da je i iračka vojska uništila određen broj.

"Koalicija je uništila 55 ISIL-ovih vozila jugozapadno od Faludže; iračka vojska je uništila još više", naveo je pukovnik Kris Garver u objavi na Tvitteru. Dodao je da je još 120 vozila uništeno istočno od Ramadija.