latinica  ћирилица
22/07/2016 |  12:57 | Autor: SRNA

Crna Gora: Oduzete puške, pištolji i velika količina municije

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore zaplijenili su u Herceg Novom i na Cetinju pet pištolja i pušaka, te 236 metaka, a dva lica su procesuirana nadležnim organima, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.
Policija Crne Gore (Foto: Policija Crne Gore) -
Policija Crne Gore (Foto: Policija Crne Gore)

Službenici policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija u cetinjskom naselju Donji kraj, koje koristi lice čiji su inicijali P.V. /53/ sa Cetinja i tom prilikom oduzeli pištolj "bereta", pušku "jugoslovenka", startni pištolj "Ecol", vazdušnu pušku, jedan bajonet i 170 metaka.

O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, koji će se izjasniti da li postoje elementi krivičnog djela.

Službenici crnogorske policije izvršili su u Herceg Novom pretres jednog stambenog objekta u naselju Trebesin koji koristi lice čiji su inicijali B.M. /41/.

"Pretresom je pronađen i oduzet pištolj `crvena zastava` sa isteklim oružnim listom na ime trećeg lica, kao i 66 metaka", saopštila je policija.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da protiv B.M. bude podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.