latinica  ћирилица
26/07/2016 |  19:09 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

Radisav Mašić kandidat za načelnika opštine Foča (VIDEO)

Aktuelni načelnik opštine Foča Radisav Mašić, danas je i zvanično najavio borbu za novi mandat kao kandidat SNSD-a. Njegovu kandidaturu podržali su opštinski odbori DNS-a, Socijalističke partije, Partije ujedinjenih penzionera i Srpske radikalne stanke. Od Mašića očekuju da nastavi počete investicije.
Radisav Mašić - Foto: RTRS
Radisav MašićFoto: RTRS

Kandidaturu za prvog čovjeka Foče već su istakli Milivoje Dostić iz SDS-a i Zdravko Krsmanović, koga je, zbog zabrane NDP-u iz Centralne izborne komisije, formalno predložila SRS RS. 

U trku za načelničku poziciju u Foči Radisav Mašić, osim stranaka okupljenih oko SNSD-a mogao bi da računa i na podršku lokalne PDP-a i SDA.

"Ti razgovori teku do nekog nivoa i sa SDA, PDP-a i Radikalnom strankom, jedno 9 stranaka", rekao je Veljko Marić,
predsjednik Regionalnog odbora SNSD-a Foča.

Aktuelni načelnik i kandidat za još jedan mandat pohvalio se da je stabilizovao opštinski budžet, sanirao milionske dugove, otpočeo vrijedne infrastrutkturne investicije. Istakao je dobru saradnju s Vladom i najavio završetak mosta na Drini, puta uz Taru.

"Opština nije tu da zapošljava već da stvara uslove za dolazak investicija", izjavio je Radisav Mašić, kandidat SNSD-a, DNS-a, SP-a, PUP RS I SRS za načelnika opštine Foča.

Iako je saradnja SNSD-a i SDS-a u prethodne četiri godine u Foči dala dobre rezultate, SDS će imati svog kandidata za načelnika.

U utrku će i Zdravko Krsmanović što prema ocjenama poznavalaca fočanskih prilika povećava šanse SNSD-ovog Radisava Mašića da obnovi mandat načelnika opštine.