latinica  ћирилица
28/07/2016 |  18:43 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Nastavljen sukob na relaciji Mićić- Đurđević (VIDEO)

Zbog gradonačelnikovog bojkota sjednica gradskog parlamenta, u Bijeljini nema rebalansa budžeta, a gradska kasa siromašnija je za milion maraka, koje je Bijeljina dobila od Fonda solidarnosti, tvrdi predsjednik gradske Skupštine Dragan Đurđević.
Mićo Mićić i Dragan Đurđević - Foto: RTRS
Mićo Mićić i Dragan ĐurđevićFoto: RTRS

Pozvao je odbornike SDS-a, koji su najavili povratak u skupštinske klupe, da primoraju gradonačelnika da učestvuje u radu Skupštine i dostavi rebalans. Gradonačelnik Mićo Mićić odbacuje Đurđevićeve optužbe i tvrdi da sve radi u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Gradonačelnik tri mjeseca ne dolazi na sjednice gradskog parlamenta, prijeti raspuštanjem gradske skupštine ukoliko ne usvoje rebalans budžeta, a s druge strane ne želi da dostavi prijedlog rebalansa, i ne odustaje od namjere da ovaj grad i dalje kreditno zadužuje, tvrdi Dragan Đurđević.

"Izgleda da je gradonačelnik priznao da više neće upravljati ovim gradom i da se povukao iz svih aktivnosti koje su po zakonu njegova obaveza", kaže Đurđević.

S druge strane, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tvrdi: "Mi već mjesec dana tražimo da nam odobre kreditno zaduženje gdje nam Svjetska banka nudi sredstva za obnovu od poplava milion maraka pod veoma povoljnim uslovima".

Đurđević tvrdi da su odluke suda o vraćanju načelnika donesene pod sumnjivim okolnostima. Tri načelnika odjeljenja u gradskoj upravi, čija je ranija razrješenja poništio Okružni sud, gradska Skupština ponovo će smijeniti 1. avgusta, tvrdi Đurđević.

"I ja sam prošli put i prozvao javno predsjednika Okružnog suda Zorana DŽidu i čovjeka koji je učestvovao u svakom vijeću i bio sudija i donosilac nekih odluka i da je vjenčani kum Mirka Šarovića. Da li to ima kakve veze, da li nema, ali eto čisto nek javnost zna", dodaje Đurđević.

Gradonačelnik Mićić odbacuje optužbe, kaže da će se SDS vratiti u skupštinske klupe.

"Učestvovaćemo u radu samo ako budu radili u skladu sa zakonom sve ostalo biće ponovo predmet sudova", izjavio je Mićić.

Dok SDS najavljuje povratak u skupštinske klupe, skupštinska većina, s druge strane, tražiće ostavku zamjenika gradonačelnika Huse Zečkanovića i to, kako tvrde, iz moralnih razloga.

O svemu će bijeljinski parlament odlučivati u ponedjeljak.