latinica  ћирилица
29/07/2016 |  12:47 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Zoran Adžić kandidat za načelnika opštine Gradiška

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić kandidat je za načelnika opštine Gradiška na predstojećim lokalnim izborima, ispred koalicije SNSD-DNS-Narodna stranka "Radom za boljitak"-Partija ujedinjenih penzionera-Srpska napredna stranka-Јovan Mitrović.
Zoran Adžić kandidat za načelnika opštine Gradiška - Foto: SRNA
Zoran Adžić kandidat za načelnika opštine GradiškaFoto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Gradišci da je Adžić u ovom trenutku najbolji kandidat za načelnika opštine Gradiška i da će imati njegovu punu podršku u izborima i poslije njih.

"Želim da sa Zoranom Adžićem i našim koalicionim pertnerima kreiramo i relizujemo projekte od interesa za ljude koji žive u Gradici. Nama je veoma važno da pokrenemo Gradišku, koja stagnira od 2012. godine i koja ima loklanu vlast koja je koncentrisana na zadovoljavanje interesa nekoliko pojedinaca", naglasio je Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske, na konferenciji za novinare u Gradišci.

On je dodao da Gradišku, koja ima perspektivu kao opština na granici sa EU, treba deblokirati za inicijative koje su vezane za privredni razvoj i da treba vratiti komunalni red u ovoj opštini, a da je glavni cilj zapošljavanje radnika putem osmišljenih industrijski specijalizovanih zona.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a i nosilac liste ove stranke za lokalne izbore u Gradišci Dane Malešević rekao je da su dali podršku Zoranu Adžiću kao kandidatu za načelnika Gradiške, jer su plodovi koalicije koja vlada na republičkom nivou vidljivi u svakoj opštini.

"Nadam se da će podrška i predsjednika i Vlade Republike Srpske Gradišci i budućem načelniku biti u punom kapacitetu i siguran sam da će i rezultati na lokalu biti mnogo bolji", istakao je Malešević.

On je dodao da je kao ministar prosvjete i kulture Srpske već pokrenuo projekat energetske efikasnosti za Osnovnu školu "Danilo Borković" u Gradišci i da će taj projekat biti relizovan, najvjerovatnije, u periodu kada i budući načelnik bude došao na vlast.

Kandidat za načelnika opštine Gradiška Adžić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da mu podrška SNSD-a, predsjednika Dodika i koalicionih partnera mnogo znači, da predstavlja "vjetar u leđa" i daje još veću volju da se Gradiška pokrene i napravi bolji ambijent za život svih njenih građana.

"Treba pokreniti infrastrukturni razvoj koji je preduslov za razvoj privrede. Posebno me raduje što je predsjednik Dodik rekao da Gradiška treba da dobije jednu privrednu zonu, a to je, bez dileme, poslovna zona Liman u blizini budućeg mosta na Savi, koja, uz Agrozonu u Novoj Topoli, treba da bude `kičma razvoja` opštine Gradiška i cijele regije", istakao je Adžić.

On je zahvalio koalicionim partnerima za podršku i naglasio da su i dalje otvoreni za podršku drugih političkih organizacija i pojedinaca koji žele da učestvuju u napredku opštine Gradiška.

"Socijalistička partija je izjavila da ide samostalno na izbore u Gradišci i mi to poštujemo. Naša ruka je ispružena za saradnju, dogovorili smo i pripremili sporazum i sve je do njih", dodao je Adžić.

Promociji su prisustvovali i predsjednici opštinskih odbora stranaka koalicije, koji su potpisali sporazum podrške zajedničkom kandidatu za načelnika - Vladimir Јanković /DNS/, Ljubo Subotić /Narodna stranka "Radom za boljitak"/, Bogoljub Vidović /PUP/ i Mišo Drinić /SNS/, te brojni funkcineri i članovi ovih stranaka.