latinica  ћирилица
18/08/2016 |  07:44 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Akcija uređenja dvorišta Roditeljske kuće (VIDEO/FOTO)

Članovi Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka organizovali su sadnju ukrasnog bilja u dvorištu "Roditeljske kuće" za djecu oboljelu od malignih bolesti u banjalučkom naselju Paprikovac, koja bi trebalo da počne s radom u septembru.
Akcija uređenja dvorišta Roditeljske kuće - Foto: RTRS
Akcija uređenja dvorišta Roditeljske kućeFoto: RTRS

Predstavnici Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" pohvalili su humani gest.

-Ono što želim svim srcem da istaknem je to da je kuća sagrađena zahvaljujući humanoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske. U toku je izrada i nabavka namještaja i inventara za kuću, te je planirano da ona počne sa radom početkom septembra, kaže Dijana Berić.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Mirko Stanetić rekao je da "Roditeljska kuća" predstavlja novi iskorak u liječenju najtežih i najmlađih bolesnika.

Akcija uređenja dvorišta Roditeljske kuće (Foto: RTRS)

- "Roditeljska kuća" nije dio zdravstvenog sistema, te ne želimo da postane bolnica, nego da bude prijatno mjesto za boravak djece i njihovih roditelja, kako bi, u svakodnevnoj borbi za zdravlje, izbjegli tegobe sa kojima se suočavaju u bolnici, kao što su infekcije, promenada bolesnika i drugo, kaže Stanetić.

Akcijom uređenja dvorišta roditeljske kuće, ističu u gradskom odboru SNSD-a, poslali su simboličnu poruku – Banjaluka kao ugodno mjesto za život i grad zelenila.

Igor Radojičić predsjednik GO SNSD Banjaluka istakao je da je ovo je važan element programa razvoja i život grada na rijekama, kao i da su značajne nove zelene površine i parkovi, prostori za djecu i omladinu, kao što su igrališta, sportske dvorane i vrtići.

Za izgradnju kuće prikupljeno je 850 hiljada maraka na humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika.