latinica  ћирилица
18/08/2016 |  08:20 ⇒ 16:10 | Autor: SRNA

Dodik i Vučić sutra na obilježavanju 75 godina od početka genocida

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće sutra u Donjoj Gradini obilježavanju 75 godina od početka genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u koncentracionom logoru smrti Јasenovac, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.
Dodik i Vučić - Foto: SRNA
Dodik i VučićFoto: SRNA

Vlade Srbije i Republike Srpske organizovaće sutra centralnu manifestaciju u Spomen-području "Donja Gradina" povodom obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u koncentracionom logoru Јasenovac.

Programom i protokolom manifestacije do 19.00 časova planirano je okupljanje posjetilaca, potomaka žrtava i poštovalaca jasenovačkih stradalnika kod "Topole užasa" u Spomen-području "Donja Gradina".

Na ovom mjestu će u 20.00 časova profesor Goran Latinović sa banjalučkog Filozofskog fakulteta održati čas istorije, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Srpsko-pjevačko društvo "Јedinstvo" iz Banjaluke, te glumci Goran Јokić i Tihomir Stanić.

Nakon toga, učesnicima centralne manifestacije obilježavanja 75 godina od početka genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima obratiće se predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Paljenjem svijeća žrtvama zloglasnog jasenovačkog logora u 21.10 časova biće završena manifestacija u Donjoj Gradini.