latinica  ћирилица
18/08/2016 |  13:26 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Kotor Varoš - poništena odluka o povećanju poreza na nepokretnosti (VIDEO)

Skupština Kotor Varoša, na posebnoj sjednici, vratila je poresku stopu na porez na nepokretnosti sa 0,2 na 0,06 odsto.
Skupština opštine Kotor Varoš - Foto: RTRS
Skupština opštine Kotor VarošFoto: RTRS

 Početkom avgusta građani su bili neprijatno iznenađeni računima za ovaj porez. Odluka iz februara, koju je izglasala skupštinska većina, odbornici SDS-a, PDP-a i SDA, povećala je iznos za čak 340 odsto. Sada je pitanje hoće li građani, bez obzira na vraćanje poreske stope, morati da plate porez po računu koji su dobili za ovu godinu.

Miodraga Novakovića račun za porez na nepokretnossti iznenadio je kao i većinu građana Kotor Varoša. Uvećan je kaže za 300 odsto.

-Prošle godine bilo je 16,2 maraka, ove godine 69 maraka, kaže Miodrag Novaković.

Odlukom skupštine opštine poreska stopa ponovo je vraćena sa 0,2 na 0,06 odsto. Pojedini poslanici smatrali su da ova odluka neće važiti za ovu godinu i imaju prijedlog kako da građanima bude kompenzovana razlika.

Slađana Šubara iz DNS- a mišljenja je da opština treba da plati razliku. Slavko Đukić iz Samostalnog srpskog kluba istog je mišljenja.

Bez obizira na političke nesuglasice odbornici koji su prisustvovali posebnoj sjednici, jednoglasno su podržali da poreska stopa bude vraćena. Po atmosferi na današnjem zasjedanju, moglo bi se zaključiti, da je predizborna kampanja u lokalnim zajednicama uveliko počela.