latinica  ћирилица
18/08/2016 |  16:40 ⇒ 17:14 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa diplomata o unapređenju uslova za poslovanje investitora

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulom BiH, prije odlaska i stupanja na dužnost u diplomatsko konzularna predstavništva BiH u svijetu.
Željka Cvijanović sa novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulom BiH -
Željka Cvijanović sa novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulom BiH

Sastanku su prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, te novoimenovani ambasadori Mirsada Čolaković, ambasador u Hagu, Mustafa Mujezinović, ambasador u Moskvi, Anton Ril, ambasador u Pekingu i Berislav Vujeva, generalni konzul u Čikagu.

Predsjednica Vlade upoznala je diplomate sa aktivnostima koje Vlada Srpske kontinuirano provodi na unapređenju i stvaranju što boljih uslova za poslovanje kako domaćih tako i stranih investitora,saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović je izrazila očekivanje da će diplomate u zemljama prijema promovisati privredne resurse sa kojima raspolaže Republika Srpska i BiH i aktivnosti koje su preduzimane na unapređenju poslovnog ambijenta među kojima su prije svega olakšice koje se odnose na smanjenje troškova i pojednostavljenje procedura prilikom pokretanja poslovne aktivnosti u Srpskoj.

Na sastanku je istaknuto da Republika Srpska raspolaže značajnim privrednim potencijalima, te da se na sajtu Vlade Republike Srpske na stranici “investsrpska.net“ mogu pronaći sve potrebne informacije o načinima i mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku.

Predsjednica Cvijanović je novoimenovanim ambasadorima i generalnom konzulu u BiH, poželjela puno uspjeha u njihovom budućem radu.