latinica  ћирилица
28/08/2016 |  21:32 | Autor: SRNA

Ljubičić: Neshvatljive kritike napora u borbi protiv terorizma

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Јana Ljubičić rekla je danas da su neshvatljive izjave onih koji kritikuju napore koje Srbija i Republika Srpska ulažu u borbu protiv terorizma.
Združena antiteroristička vježba policija RS i Srbije - Foto: RTRS
Združena antiteroristička vježba policija RS i SrbijeFoto: RTRS

Ljubičićeva smatra da su, u vremenu kada se cijeli svijet bori protiv te pošasti koja je globalna prijetnja, takve optužbe u najmanju ruke neozbiljne i neprimjerene, a prije svega neosnovane.

- Nije jasno kako jačanje kapaciteta u borbi protiv terorizma može dovesti do krize u dobrosusjedskim odnosima - izjavila je Ljubičićeva, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ona je dodala da je antiteroristička vježba "Drina 2016" izvedena na teritoriji Srbije i da joj je cilj bio jačanje i saradnja u borbi protiv terorizma i svih bezbjednosnih izazova.

- Srbija je suverena država i neće dopustiti da joj bilo ko sa strane određuje šta će raditi na svojoj teritoriji - zaključila je Ljubičićeva.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić nazvao je današnju vježbu "zabrinjavajućim zveckanjem naoružanjem na Drini", ocjenjujući da se time mogu dovesti u krizu dobrosusjedski odnosi BiH i Srbije.