latinica  ћирилица
29/08/2016 |  11:12 ⇒ 19:03 | Autor: RTRS

M. Grad: Adaptiran prostor za novu jasličku grupu (VIDEO)

U vrtiću "Milja Đukanović" u Mrkonjić Gradu adaptiran je novi prostor za rad sa jasličkom grupom, za šta su opština i vrtić izdvojili 20.000 KM. Ova javna ustanova jedna je od najbolje opremljenih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.
Mrkonjić Grad: vrtić - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad: vrtićFoto: SRNA

U vrtiću "Milja Đukanović" u toku je renoviranje i proširenje, ali i opremanje radnog prostora za boravak djece - jasličke grupe. Naime, uz postojeću grupu od dvadesatak djece, u tom prostoru boraviće još jedna grupa od 18 mališana.

Direktorica vrtića Danijela Protić istakla je da su nove prostorije bile potrebne vrtiću zbog znatnog broja djece koja iz godine u godinu ne uspijevaju da budu upisana u ovu ustanovu.

Opština Mrkonjić Grad i zaposleni u vrtiću obezbijedili su 20 hiljada KM za adaptaciju jasličkog prostora. U proteklih deset godina u renoviranje, proširenje i opremanje vrtića uloženo je oko 800 hiljada KM.

Načelnica opštine Divna Aničić navela je da će otvaranjem novog prostora biti obezbijeđen boravak za 18 djece više, te zaposleno dvoje ljudi.

- Nadamo se da će sljedeće godine biti još više djece u ovom vrtiću, koji je po opremljenosti i stručnosti osoblja među prvim u Republici Srpskoj - istakla je Aničićeva.

Vrtić u Mrkonjić Gradu je jedna od rijetkih predškolskih ustanova koja ima i područno odjeljenje u selu Podrašnica, gdje boravi 17 djece.

U vrtiću "Milja Đukanović" boravi 220 djece, a brigu o njima vodi osamnaest vaspitačica i još desetak radnika neophodnih za rad ove ustanove.