latinica  ћирилица
29/08/2016 |  12:24 ⇒ 12:39 | Autor: TANЈUG

Lekić i Zukorlić zajedno na izborima u Crnoj Gori?

Crnogorski Demos Miodraga Lekića neformalno pregovara o širenju koaliije sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom, uz posredovanje poslanika u srpskom parlamentu Muamera Zukorlića.
Muamer Zukorlić (Foto: www.sandzacke.rs) -
Muamer Zukorlić (Foto: www.sandzacke.rs)

Podgoričke Dnevne novine pišu da su nedavno održana dva sastanka predstavnika Demosa i Bošnjačke demokratske zajednice, na čijem čelu je u Crnoj Gori Hazbija Kalač. Pozivajući se na svoja saznanja iz obe partije Dnevne novine pišu da se radilo o neformalnim sastancima koji su održani u Novom Pazaru i Rožajama, uz posredstvo predsjednika BDZ Sandžaka u Srbiji Muamera Zukorlića.

Iako se, kako izvori Dnevne novine ističu, radilo o neformalnim sastancima, na njima je bilo riječi i konkretnih prijedloga o eventualnoj budućoj koaliciji.

Tako su predstavnici BDZ već zatražili dva poslanička mjesta u Skupštini Crne Gore ukoliko budu dio koalicije koju bi predvodio Demos.

Predstavnici Lekićeve partije o ovom prijedlogu se nisu izjasnili.

Oni su se interesovali kod BDZ da li bi im smetalo da u eventualnu buduću koaliciju uđu neke od srpskih stranaka.

Kao posebno zanimljivo Dnevne novine izdvajaju sastanak predstavnika dveju stranaka koji je održan u restoranu "Ana Oksa" u Novom Pazaru na kojem su predstavnici BDZ istakli da kao što su podržali proteste Demokratskog fronta, tako će podržati i eventualnu široku koaliciju Demosa, bez obzira ko je bude sačinjavao, ali im je važno da ta koalicija bude spremna za rušenje režima Mila Đukanovića.

Inače, ovo nije prvi put da partija Miodraga Lekića kontaktira partiju Muamera Zukorlića.

To je preij nekoliko godina učinio i lider PZP Nebojša Medojević u ime svoje partije, koja je dio Fronta, na čijem je čelu tada bio Lekić.