latinica  ћирилица
29/08/2016 |  20:11 | Autor: B92

Beker: Novaka muči povreda ali je ipak favorit

Boris Beker, trener najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića, kaže da srpski teniser nije želio ranije da otkriva povredu ručnog zgloba.

Đoković je na Rolan Garosu postao prvi čovjek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, a nakon toga uslijedio je možda i očekivani pad.

Na Vimbldonu je izgubio u trećem kolu, a na Igrama u Riju u prvom od Del Potra.

“Sada je priznao da ima povredu ručnog zgloba. Nije želio to ranije da ističe jer je pošteno izgubio na Vimbldonu i u Brazilu, ali mu je ta povreda pravila probleme i još uvijek ih pravi. Ipak, on je favorit, branilac je titule i trenira naporno kako bi odbranio svoje trofeje“, kaže Beker.

Endi Marej ima dobru šansu da do kraja godine prvi put u karijeri postane najbolji igrač svijeta.

“Mislim da će u narednih nekoliko Gren slemova on pokušati da sruši Đokovićevu nadmoć. Kada pogledate 2016. godinu, djeluje da polako dolazi do promjene u vrhu svjetskog tenisa. Rodžer nije igrao Rolan Garos, neće ga biti ni ovdje, Rafael Nadal takođe ima mknogo problema, djeluje kao da je velika četvorka spala na veliku dvojku, Đoković i Marej su razvili veliko rivalstvo. Marej je sazrio, stabilniji je. Ipak, on nije osvojio onokoliko Gren slemova koliko je želio od 2013. godine. Vimbldon i Olimpijske igre pokazali su da on sada ima manji pritisak i da kontroliše bolje emocije“, smatra Beker.