latinica  ћирилица
30/08/2016 |  15:48 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

DNS: Podrška Momiru Ristiću za načelnika opštine Šekovići

Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza Šekovići podržava zajedničkog kandidata koalicije SNSD-a, DNS-a i SP za načelnika ove opštine Momira Ristića na predstojećim lokalnim izborima, izjavio je predsjednik odbora ove stranke u Šekovićima Milan Dragović.
DNS - Šekovići - Foto: SRNA
DNS - ŠekovićiFoto: SRNA

Dragović je danas na konferenciji za novinare rekao da će DNS u svojim programskim ciljevima posebno insistirati na potrebi obnove izgradnje infrastrukture koja je u veoma lošem stanju, te na zaštiti životne sredine.

"Najveći problem ove opštine je lokalna uprava koja u osnovi treba da promijeni stav prema građanima i zajednici. Mislimo da vlast u Šekovićima u protekle četiri godine nije opravdala povjerenje građana. Nadamo se da će na ovim izborima koalicija u kojoj je DNS pobijediti i povesti Šekoviće ka boljoj budućnosti", istakao je Dragović.

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović navela je da je u Šekovićima u prethodnom periodu realizovano nekoliko važnih projekata, a posebno je istakla projekte čiji je cilj sanacija štete pričinjene u katastrofalnim poplavama 2014, koji se realizuju posredstvom "Voda Srpske".

Ona je napomenula da je poznat odnos DNS-a prema nerazvijenim opštinama, odnosno da insistira na povećanju izdvajanja iz republičkog budžeta za razvoj tih zajednica.

"Zalažemo se i za decentralizaciju, ali ne u smislu prenošenja obaveza sa republičkog nivoa na opštine nego u smislu davanja većih ovlaštenja lokalnoj samoupravi, raspolaganja prirodnim resursima i većim izdvajanjima iz prihoda od poreza, jer smatramo da će opštine na taj način bolje funkcionisati", istakla je Stevanovićeva.

OO DNS-a Šekovići predstavio je danas kandidate za odbornike u Skupštini opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i narodni poslanici DNS-a Neda Petrić i Milan Dakić.