latinica  ћирилица
30/08/2016 |  16:48 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

Doboj: Posljednja sjednica okončana u rekordnom vremenu (VIDEO)

Skupština grada Doboja posljednju sjednicu u ovom sazivu okončala u rekordnom vremenu.
Doboj - skupština - Foto: RTRS
Doboj - skupštinaFoto: RTRS

Za samo pola sata, bez ijedne diskusije, usvojeno je oko 30 tačaka dnevnog reda, od čega se gotovo polovina odnosi na izmjene regulacionih planova u gradu. 

Česte izmjene regulacionih planova obilježile su četvorogodišnji mandat odlazeće gradske skupštine u Doboju. Regulacioni planovi mijenjali su se kao na traci od samog centra do Starog grada. Ruka za podršku dizala se najčešće bez pojašnjenja i pitanja, ali i bez diskusije. Tako je bilo i danas.

Premda su često primjedbovali kako se ne zna šta se mijenja, šta se i ko gradi, opozicija danas neobično tiha. Kažu da je razlog predizborna kampanja koja samo što nije počela.

- Moje lično mišljenje je da su odbornici radili, građani su sigurno prepoznali one koji su radili i one koji nisu. S obzirom da je riječ o zadnjoj sjednici u ovom sazivu, mislim da nije bilo potrebe za dizanjem tenzija ili bilo čim drugim - rekao je Danijel Gajić, odbornik SNSD-a.

Predsjednik Skupštine grada Esmin Mahmutović uvjerava da je ponosan što gradnja u Doboju za protekle četiri godine nije stala.

- Bilo ko da je htio graditi u Doboju, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, ova skupština mu je to omogućila - tvrdi Mahmutović.

Da je to baš tako pokazuju i stambeno poslovni objekti koji niču i na igralištima i zelenim površinama. Bez obzira na to što su građani često ukazivali na uzurpaciju životnog prostora.