latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:07 | Autor: SRNA

Doboj: Akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju"

U Doboju će od danas - prvog dana nove školske godine, policija biti prisutna u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putevima kojima će se kretati veći broj đaka, a u drugoj polovini septembra u svim osnovnim školama biće organizovana predavanja o saobraćajnim pravilima i propisima.
Djeca u saobraćaju - Foto: SRNA
Djeca u saobraćajuFoto: SRNA

Centar javne bezbjednosti Doboj danas je ispred Osnovne škole "Dositej Obradović" organizovao akciju "Zaštitimo djecu u saobraćaju" čiji je cilj unapređenje bezbjednosti saobraćaja, sa naglaskom na bezbjednost učenika na putu od kuće do škole.

Tokom smjena učenici najnižih razreda biće usmjeravani na najbezbjednije pravce kretanja, a vozači će biti upozoreni da smanje brzinu kretanja automobila.

Biće pojačano i represivno djelovanje policije u blizini škola i zabranjeno nepropisno parkiranje u zonama škola i pješačkih prelaza.

Policajci će preduzimati i mjere na sprečavanju ostalih prekršaja koji mogu ugroziti bezbjednost učesnika u saobraćaju, naročito bezbjednost najmlađih koji u saobraćaju učestvuju kao pješaci.

Ove aktivnosti realizuju se u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Zaštitimo djecu u saobraćaju", saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.