latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:30 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Donacija Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Bijeljini

Povodom početka školske godine doktor Zlatko Maksimović donirao je Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Bijeljini savremeni LCD televizor. Ovo je rezultat dogovora sa rukovodstvom škole. Direktor škole Predrag Račanović zahvalio se na donaciji koja će biti od velikog značaja najmlađim učenicima.
Donacija školi - Foto: RTRS
Donacija školiFoto: RTRS

"U proteklom periodu nismo imali takav uređaj, i sve ono što smo nastavnim planom i programom imali da realizujemo nismo mogli. Sada će se ovaj LCD televizor koristiti u razrednoj nastavi od drugog do petog razreda, i moći ćemo da realizujemo planirane aktivnosti koje do sada nismo mogli”, kaže Račanović.

Kandidat za gradonačelnik Bijeljine doktor Zlatko Maksimović poželio je sretan početak nove školske godine, i da u ovoj godini, ukoliko je to moguće, budu uspješniji nego prethodne.

“Osnovna škola Vuk Karadžić ima tradiciju i ovo je jedna od najboljih skolskih ustanova u Republici Srpskoj. Djeca iz ove škole postižu izuzetno dobre rezultate, i zadovoljan sam ako mogu da pomognem talentovanoj djeci da nastave tamo gdje su njihovi stariji drugari stali. U znanje uvijek treba ulagati, i znanje je investicija koje se uvijek isplati”, napominje Maksimović.

On će u narednom periodu obići i druge osnovne škole na teritoriji grada Bijeljine i uručiti nedostajuća materijalno-tehnilčka sredstva.