latinica  ћирилица
01/09/2016 |  16:24 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

I.N.Sarajevo- Najuspješnija godina za lokalnu administraciju (VIDEO)

Rukovodstvo opštine Istočno Novo Sarajevo tvrdi da je ova godina najuspješnija za lokalnu administraciju, što potvrđuje i suficit od skoro dva miliona maraka u budžetu.
SO Istočno Novo Sarajevo - Foto: SRNA
SO Istočno Novo SarajevoFoto: SRNA

Višak sredstava uglavnom je preusmjeren za infrastrukturne projekte. Samo u ovom mjesecu počele su investicije vrijednosti 400.000 KM.

Rekonstrukcije i izgradnja saobraćajnica, rasvjete, igrališta, obdaništa, nova naselja i poslovne zone, uz pogodnosti za privatne investitore, opštinu Istočno Novo Sarajevo svrstavaju među razvijenije u regiji.

Ovo su potvrdili i anketirani građani, naglašavajući da se vidi da je mnogo izgrađeno, kao i da su dobri uslovi za život.

Odgovornost prema sugrađanima bila je prioritet mandatnog djelovanja, tvrdi Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, pa zbog toga i ne krije da dva obećana projekta nisu realizovana. Novac za izgradnju bazena i sanaciju urušene sportske dvorane, za koju opština još vraća kredit, preusmjeren je za 2,5 miliona sudskih presuda, koje su 2012. godine dočekale novu vlast. Ne bi trebalo zanemariti i 1,5 miliona KM koje je opština izgubila po osnovu PDV-a.

Bez obzira na to što na području Istočnog Sarajeva, opština Istočno Novo Sarajevo bilježi najveću stopu nataliteta i priliv stanovništva, ovoj lokalnoj zajednici gradska administarcija je uskratila podršku. Iz gradskog budžeta ovoj opštini za četiri godine nije uplaćena nijedna marka.