latinica  ћирилица
19/09/2016 |  07:43 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Kompletna distribucija glasačkog materijala biće završena sutra (VIDEO)

Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Siniša Karan izjavio je da je komisija odlučila da uputi apelaciju Ustavnom sudu Bih na odluku Apelacionog vijeća da proglasi nedopuštenom žalbu Komisije koja je uslijedila nakon što je CIK odbio zahtjev da za dostavljanje centralnog biračkog spiska.
Komisija za Referndum - Foto: RTRS
Komisija za ReferndumFoto: RTRS

Karan je istakao da će u više od 30 opština Srpske danas biti dostavljen glasački materijal, dok će u ostalim opštinama i gradovima kompletna distribucija biti zavšena sutra.

Ponovio da svi građani Republike Srpske sa pravom glasa mogu besplatnom SMS porukom, upućenom na broj 065 1244, da dobiju obavještenje o glasačkom mjestu na predstojećem referendumu o Danu Republike koji će biti održan u nedjelju, 25. septembra. - Ukoliko se građani ne nalaze na spisku, oni će moći da glasaju uz ličnu kartu, na nepotvrđenim spiskovima, istakao je Karan.

U toku referendumskog dana u zgradi Narodne skupštine Srpske, Komisija će na svaka dva sata izlaziti sa podacima i obavještavati građane o izlaznosti.

Foto: RTRS

Uspostavljeni SMS servis za korisnike "M:tel"-a biće aktivan do 25. septembra, a koristi se na način da se u tekst poruke upiše jedinstveni matični broj glasača i pošalje na broj 065 1244.