latinica  ћирилица
19/09/2016 |  09:20 ⇒ 09:36 | Autor: RTS

Serija A: Inter savladao Јuventus, Fiorentina Romu

Fudbaleri Intera pobijedili su večeras na svom terenu Јuventus sa 2:1 u derbiju četvrtog kola italijanske Serije A, poznatijem kao "derbi Italije". Fiorentina bolja od Rome - 1:0.
Inter pobijedio u derbiju Italije -
Inter pobijedio u derbiju Italije

Inter je do trijumfa protiv šampiona Italije stigao preokretom u posljednjih 20 minuta igre. Јuventus je poveo golom Stefana Lihtštajnera u 66. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Mauro Ikardi donio izjednačenje "neroazurima".

Drugi trijumf Interu u sezoni donio je Ivan Perišić golom u 78. minutu na astistenciju Ikardija.

Inter poslije četiri odigrane utakmice zauzima šesto mjesto sa sedam bodova, dva manje od drugoplasiranog Јuventusa.

Ranije danas Kjevo je s 2:1 pobijedio Udineze, dok je Sasuolo s 2:0 bio bolji od Đenove, a Kaljari je s 3:0 pobijedio Atalantu. Krotone i Palermo odigrali su neriješeno 1:1, dok na utakmici između Torina i Empolija nije bilo golova.

Lacio je juče s 3:0 pobijedio Peskaru, dok je Napoli s 3:1 savladao Bolonju, a Milan je u petak na gostovanju s 1:0 pobijedio Sampdoriju.

Fudbaleri Fiorentine pobijedili su na svom terenu Romu sa 1:0, u posljednjoj utakmici četvrtog kola.

Strijelac jedinog gola za Fiorentinu bio je Milan Badelj u 82. minutu. Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je cio meč za Fiorentinu i asistirao prilikom gola.

Fiorentina je drugom uzastopnom prvenstvenom pobjedom iz tri utakmice izbila na osmo mjesto sa šest bodova, dok je Roma treća sa sedam.