latinica  ћирилица
19/09/2016 |  10:50 ⇒ 10:51 | Autor: SRNA

Hrvatska: Krajnji desničari žele Hasanbegovića i u novoj vladi

Hrvatski desničari, predvođeni svojim neformalnim portparolom Velimirom Bujanecom, prijete HDZ-u i vjerovatnom mandataru Andreju Plenkoviću da će doživjeti "braniteljski pakao", ako u vladu, umjesto Zlatka Hasanbegovića, prime Milorada Pupovca.
Zlatko Hasanbegović, gore prvi lijevo  (Foto: portalnovosti.com) -
Zlatko Hasanbegović, gore prvi lijevo (Foto: portalnovosti.com)

Nakon što je član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović poručio da je na odstupanje pristao i Tomislav Karamarko, pa ne vidi zašto to ne bi učinio i neko drugi /aludirajući na Hasanbegovića/, oglasili su se pripadnici krajnje desne, proustaške ideologije.

TV voditelj Velimir Bujanec, koji je postao "medijska ikona" desnice u Hrvatskoj javno poručuje da Milorad Pupovac iz Samostalne demokratske srpske stranke ne može zamijeniti Hasanbegovića.

Hrvatski ministar kulture u tehničkom mandatu Zlatko Hasanbegović poznat je po svojim revizionističkim stavovima o ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, "Handžar diviziji" i antifašizmu.

Direktor Centra "Simon Vizental" za istraživanje nacističkih zločina Efraim Zurof javno je u više navrta tražio od hrvatske vlade da smijeni Hasanbegovića.

Pupovac je poručio da neće ući u vladu ako u njoj bude Hasanbegović.

Istovremeno, Hasanbegović javno traži svoj ostanak u vladi i poziva Plenkovića da odbaci Pupovčev zahtjev.

Politički analitičari ocjenjuju da se u HDZ-u sve više zaoštrava sukob onih koji podržavaju Hasanbegovića i novih ljudi na čelu sa Plenkovićem, koji najavljuje da HDZ neće voditi ekstremističku politiku.