latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:10 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvoren četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" (VIDEO/FOTO)

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjaluci, svečanim presjecanjem vrpce otvorili su četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla".
Otvoren 4. paviljon - Foto: RTRS
Otvoren 4. paviljonFoto: RTRS

Projekat je izgrađen po najvišim evropskim standardima, koštao je više od 8,5 miliona maraka, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske. 

Sve je spremno za useljenje 280 studenata u Četvrti paviljon. Novi, moderni smještaj, kažu predstavnici studenata, omogućiće im lakše studiranje, a samim tim i bolje rezultate.

Prema riječima rektora, Milana Mataruge, najbolji studenti dobiće mjesto u novom smještaju, a useljenje može da počne već ove sedmice.

Otvoren četvrti paviljon studentskog centra "Nikola Tesla"

Predsjednik Srpske, Milorad Dodik, rekao je da je i Četvrti paviljon pokazatelj da se u Srpskoj gradi i radi na njenom razvoju, u svim segmentima. Studenti, kaže Dodik, treba da se u najboljim uslovima pripremaju za izazove koje donosi okruženje i Evropa, a koji premašuju nivo lokalne zajednice. U tome će im, dodaje, pomoći Republika Srpska.

Posljednjih 10 godina Vlada Srpske je, kaže premijerka Željka Cvijanović, u izgradnju, obnovu i opremanje studentskih domova uložila 36,5 miliona maraka. To pokazuje, kaže premijerka, da je Srpska odlučna da popravi uslove studiranja i podigne studentski standard.