latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:17 ⇒ 16:17 | Autor: Bi-bi-si

Šumaherov advokat: Mihael ne može da hoda

Kako je prenio Bi-Bi-Si, advokat Feliks Dam predstavio je pred sudom, u tužbi protiv njemačkog magazina Bunte, informacije o tome u kakvom je stanju Mihael Šumaher.
Mihael Šumaher, arhiv - Foto: Getty Images
Mihael Šumaher, arhivFoto: Getty Images

Advokat je danas rekao da sedmostruki šampion Formule 1 ne može da hoda poslije povrede koju je zadobio u nesreći na skijanju.

Magazin Bunte je krajem prošle godine, pozivajući se na jedan izvor, objavio da Šumaher može da hoda uz pomoć fizioterapeuta i da može da podigne ruku, ali je advokat danas rekao da 47-godišnji bivši vozač Ferarija ne može da stoji ni uz pomoć medicinskog osoblja.

Šumaherova predstavnica za medije Sabine Kem je prošlog decembra negirala navode lista.

"Nažalost, primorani smo da zbog nedavnog izvještaja u medijima razjasnimo da su tvrdnje da Mihael ponovo može da hoda, neistinite. Takve spekulacije su neodgovorne i daju lažnu nadu ljudima", navela je tada Sabine Kem u saopštenju.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine pretrpei nesreću na skijanju u Francuskoj, poslije čega je mjesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. i iz Grenobla prebačen u Lozanu. On je u toj nesreći pretrpio oštećenje mozga, i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su rijetke.

Bivši direktor Ferarija Luka di Montekemolo u februaru je rekao da "novosti koje ima, nažalost, nisu dobre".