latinica  ћирилица
19/09/2016 |  22:28 | Autor: RTS

Srbija domaćin seniorskih prvenstava Balkana

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je danas da je na kongresu Balkanske atletske federacije u Tel Avivu, Srbiji dodijeljena organizacija seniorskih Prvenstava Balkana 2017. godine u dvorani i na otvorenom.
Atletika - Foto: ilustracija
AtletikaFoto: ilustracija

- Takmičenje u Beogradu (u dvorani) održaće se 25. februara i biće generalna proba pred Evropsko dvoransko prvenstvo u glavnom gradu od 3. do 5. marta, dok će Novi Pazar na novom stadionu, čije otvaranje se očekuje u narednih mjesec dana, 22. i 23. jula dočekati najbolje atletičare poluostrva - rekao je Branković.

On je ocijenio da će šampionat Balkana u Novom Pazaru biti najveće sportsko takmičenje ikada organizovano u tom dijelu Srbije.

- Mislim da je ovo pravi način da se Novi Pazar i Srbija predstave u najboljem svjetlu. Očekujemo više od 500 najboljih atletičara iz 17 evropskih država, pa će hotelski kapaciteti u cijelom regionu biti popunjeni - naveo je Branković.

Najveća korist, kako je istakao Brankovič, biće popularizacija atletskog sporta.

- Najmlađi će željeti da pođu stopama Emira Bekrića, Amele Terzić, Asmira Kolašinca, Ivane Španović ili Mihaila Dudaša - naveo je on.