latinica  ћирилица
28/09/2016 |  15:30 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Na "Zelenkovcu" svečano otvoren pristupni put (VIDEO)

U Ekološko-turističkom centru „Zelenkovac“ završen je pristupni put koji ovaj centar povezuje s magistralnim putem Mrkonjić Grad- Glamoč. U izgradnju puta, rasvjete, mosta i šetališta investirano je 80 hiljada maraka, koje su obezbijedili opština i Razvojni program Ujedinjenih nacija.
Zelenkovac - Foto: RTRS
ZelenkovacFoto: RTRS

Predsjednik Ekološkog pokreta „Zelenkovac“ Borislav Јanković, zadovoljan je što je uređen put koji ovaj centar povezuje s putem prema Јadranskom moru.

"Svakako da će ovaj prilazni put će doprinijeti sveukupnoj turističkoj ponudi i lakšem organizovanju u samom Zelenkovcu", rekao je Јanković.

Projekat izgradnje infrastrukture na Zelenkovcu realizovan je u okviru zajedničkog projekta međuopštinske saradnje Mrkonjić Grada i Јajca u oblasti turizma.

"Ovo je projekat za budućnost, jer ni Mrkonjić Grad , a ni Јajce nemaju mnogo toga za ponuditi. Ovo će sigurno unaprijediti turističku ponudu Mrkonjić Grada", istakla ne načelnica opštine Divna Aničić.

Tanja Mihajlović iz Kancelarijae UNDP-ija Banjaluka, naglasila je da ovaj prilazni put predstavlja unapređenje turizma između Mrkonjić Grada i Јajca. Za ovaj projekat , istakla je, potrošeno je oko 160.000 KM, od čega je UNDP obezbijedio 85.000 KM.

U toku ove godine Zelenkovac je posjetilo oko 5.000 domaćih i stranih turista.