latinica  ћирилица
29/09/2016 |  11:06 ⇒ 11:23 | Autor: RTRS

Subotica- Pritvor za dvojicu Pakistanaca zbog napada na djevojčicu

Četrnaestogodišnju djevojčicu iz Subotice napalo je devet migranata i pokušalo da je seksualno napastvuje, pišu Večernje novosti.

Djevojčica iz Subotice je prije dva dana preživjela košmar na putu od svoje do bakine kuće, jer su joj prišla dva pakistanska migranta i počela da vuku u žbunje, a zatim im prišla još sedmorica muškaraca. Na povike djevojčice reagovao je prolaznik, a ubrzo je došla i policija i uhapsila dvojicu napadača.

Poslije saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, migrantima iz Pakistana M. A. P. (34) i B. Z. M (22), koji se terete da su pokušali nedozvoljene polne radnje nad malljetnicom, određen je pritvor do 30 dana.

- Migrantima su dodijeljeni advokati po službenoj dužnosti, a svoju odbranu su iznijeli u prisustvu sudskog prevodioca na urdu jeziku, zvaničnom jeziku Pakistana. Saslušanje oštećene i ostalih svjedoka biće nastavljeno iduće nedjelje - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Zbog svega ovoga, Subotičani koji strahuju za svoju bezbjednost putem društvenih mreža pokrenuli su peticiju kojom se traži da se migrantima i azilantima uskrati pravo na slobodno kretanje u Subotici.

Ovo nije prvi put da migranti nasrnu na nekoga u Subotici. Nedavno su u samom centru grada napali dva brata, takođe maloljetnika, i jednog od njih su posjekli skalpelom po glavi. Nisu rijetke ni krađe, naročito na periferiji grada.

Izvor: Večernje novosti