latinica  ћирилица
04/10/2016 |  09:53 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Grujičiću upućene prijetnje smrću, zna ko mu prijeti; CIK: Grujičić ubjedljivo vodi (VIDEO)

Mladenu Grujičiću kandidatu srpskih stranaka za načelnika Srebrenice i njegovoj porodici upućene su prijetnje smrću putem poruke.
Prijeteća poruka Grujičiću - Foto: ilustracija
Prijeteća poruka GrujičićuFoto: ilustracija

U policijskoj stanici Srebrenica potvrđeno je da je prijavljen slučaj prijetnje. Prijeteće poruke na Fejsbuk profilu Mladena Grujičića tužilac je definisao kao krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, saopštio je CЈB Bijeljina, ističući da policija radi na identifikovanju počinilaca.

U međuvremenu, CIK je objavio i nove podatke o rezultatima izbora u Srebrenici gdje su obrađena još dva biračka mjesta i sada je prednost Grujičića nad Ćamilom Durakovićem uvećana na 2.200 glasova. 

 Prijetnje smrću, stigle su Grujičiću sa, kako kaže, poznate adrese. Prijeti se njemu ali i porodici.

- Neko ne može da prihvati poraz, ali to su ljudi sa strane - rekao je Grujičić.

Prijetnje smrću osudio je predsjednik SO Srebrnice Miloš Milovanović. Pozvao je policiju da istraži slučaj.

- Prijetnje moraju da se zaustave i nikome u Srebrenici ne smije da se prijeti, pa ni novom načelniku Mladenu Grujičiću - naglasio je Milovanović.

S druge strane, na sajtu CIK-a objavljeni su dopunjeni rezultati na kojima su obrađena još dva glasačka mjesta. Razlika između Grujičića i Ćamila Durakovića je 2.200 glasova.

- Sve je urađeno kako treba i pobjeda Grujičića ne dolazi u pitanje - dodao je Milovanović.

Јutros su u zgradu opštine Srebrenica i u OIK došli i članovi biračkih odbora sa preostalih četiri, navodno, sporna biračka mjesta. Traže da im predsjednik OIK-a Nermin Alivuković pojasni zašto nisu objavljeni podaci sa njihovih biračkih mjesta.

Opštinska izborna komisija u izbornoj noći objavila je informaciju da je na redovna birališta u Srebrenici izašao 6.551 glasač, gdje je Grujičić osvojio 4.351 glas a Duraković 1.910.

Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je da će srpski kandidat za načelnika opštine Mladen Grujičić imati 400 do 500 glasova više od svog protivkandidata Ćamila Durakovića i nakon probrojavanja glasova birača koji su glasali u odsustvu i putem pošte.

CIK BiH: GRUЈIČIĆ UBЈEDLjIVO VODI

Kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić sa 3.957 glasova ubjedljivo vodi ispred nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića kojeg podržavaju bošnjačke partije, a koji je dobio 1.645 glasova birača, podaci su Centralne izborne komisija BiH.

Na osnovu podataka sa 88,89 odsto obrađenih biračkih mjesta, Grujičića podržava 70,46 odsto birača, a Durakovića 29,29 odsto.

Na internet stranici CIK-a objavljeno je da su do 13.47 časova obraćeni podaci sa 24 od ukupno 27 biračkih mjesta u Srebrenici.

U međuvremenu, portparolka CIK-a Maksida Pirić rekla je da će CIK Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica odobriti otvaranje izbornih vreća za ponovno prebrojavanje glasačkih listića kako bi se, kontrolnim brojanjem, utvrdilo da li je bilo eventualnih nepravilnosti u do sada objavljenim rezultatima lokalnih izbora provedenih 2. oktobra.

Izvor: RTRS/Srna