latinica  ћирилица
11/10/2016 |  17:21 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Svjetski mediji: Vratio se stari Novak

Svjetski mediji vidjeli su novog Novaka Đokovića na startu Mastersa u Šangaju.
Novak Đoković - Foto: Getty Images
Novak ĐokovićFoto: Getty Images

Nakon nekoliko turobnih mjeseci, neuspjeha na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US Openu, Đoković se "resetovao".

"Foks sports" piše da je Đoković stigao u Šangaj sa novim mentalitetom, bez pritiska o titulama i uspjesima, sa željom da uživa u igri.

"Prioritet nije samo pobjeda, jer to više ne funkcioniše. Sada imam novu viziju. Naravno, i dalje želim da dam sve od sebe i pobijedim", rekao je Đoković poslije pobjede nad Fabiom Fonjinijem.

Zvanični portal ATP-a piše kako Đoković izgleda kao onaj stari, iako je pokazao oscilacije.

"Zadovoljan sam zbog povratka na teren, s obzirom da sam preskočio Peking koji mi je bio u planu. Vjerujem da će stvari napredovadi iz dana u dan. Prethodna tri mjeseca je bilo mnogo uspona i padova, oscilacija, ali generalno nisam osjećao zadovoljstvo na terenu. Sada osjećam da sam spreman za napredak. Mislim da sam drugačija osoba nego prije tri mjeseca, ili šest", istakao je Đoković.

Britanski "Dejli Mejls" ističe da Đokovića ne dotiče priča o sve manjoj razlici između njega i Endija Marija na vrhu ATP liste, te takođe naglašava novi pristup poslije kriznog perioda i manjka motivacije.

"Ne razmišljam uopšte o trofejima, o Federerovom Gren slem rekordu, poziciji na ATP listi, bilo čemu sličnom. To je naravno tu, dijelom igram zbog ranijeg uspjeha, ali to više nije prioritet", dodao je srpski teniser.

Đoković će u trećem kolu Šangaja gdje brani titulu igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju Bugarin Grigor Dimitrov i Kanađanin Vasek Pospišil.

Izvor: B92