latinica  ћирилица
21/10/2016 |  21:32 ⇒ 21:35 | Autor: RTRS

Rašković Ivić više nije ni formalni član DSS

Predsjedništvo DSS prihvatilo je prijedlog izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva Sande Rašković Ivić, ali nije prihvatilo predlog o isključenju Slaviše Ristića, prenijeli su beogradski mediji.
Sanda Rašković Ivić - Foto: Novosti.rs
Sanda Rašković IvićFoto: Novosti.rs

Bivša predsjednica DSS Sanda Rašković Ivić od sinoć više nije ni formalni član te stranke, objavile su "Novosti", a prenijela B92.

Predsjedništvo DSS isključilo je svoju dugogodišnju funkcionerku i narodnog poslanika iz svojih redova pošto je odbila da primijeni odluku rukovodstva da izbaci Đorđa Vukadinovića iz stranačkog poslaničkog kluba.

"Evo, nadam se sada da je DSS mojim isključenjem riješio sve svoje probleme i da se ovom odlukom vraćaju na staze političkog uspjeha. Јer, jednim "demokratskim" udarcem uspjeli su, ne samo da izbace iz stranke bivšu predsjednicu koja ih je vratila u Narodnu skupštinu, već i da ugase sopstveni poslanički klub. To je zaista veliki uspjeh", prokomentarisala je za "Novosti" Rašković Ivić.

Raskol između Rašković Ivićeve i rukovodstva stranke najpre se otvorio pošto se ona suprotstavila lokalnim koalicijama DSS sa SNS.

Po dolasku Miloša Јovanovića za potpredsjednika stranke, ti savezi su potvrđeni na Predsedništvu i Glavnom odboru, a raskol između vrha DSS i Sande Rašković Ivić se produbio, navode "Novosti".

Čelnici DS S smatraju da savezi sa SNS u pojedinim opštinama nisu ključ sukoba, već je problem namjera Rašković Ivićeve da pristane na zajedničkog predsjedničkog kandidata sa svim opozicionim strankama pa i prozapadnim - DS, SDS, Dosta je bilo, LDP.

Za čelnike DSS, ta stranka mora da održava istu distancu u odnosu na naprednjake i "evrounijatsku" opoziciju.

Slaviša Ristić, poslanik DSS sa Kosova i Metohije, koji je takođe odbio da podrži smjenu Vukadinovića iz poslaničkog kluba, nije sinoć isključen iz članstva stranke iako se i to očekivalo, dodaju "Novosti".

Izvor: Novosti