latinica  ћирилица
27/10/2016 |  15:21 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Prvi međunarodni festival gitare (VIDEO)

Sutra u Istočnom Sarajevu počinje Prvi međunarodni festival gitare. Organizator festivala je Udruženje građana za promociju i razvoj muzičke umjestnosti "Gitart" iz Istočnog Sarajeva.
Festival gitare - Foto: RTRS
Festival gitareFoto: RTRS

Gitarart fest Istočno Sarajevo – Prvi međunarodni festival gitare pod sloganom „Gitara spaja“ biće održan od 28. do 30. oktobra u Kulturnom centru Istočno Sarajevo.

Zamišljen je kao kulturno-edukativna manifestacija koja će okupiti veliki broj učesnika iz BiH i regiona. Cilj je promocija i unapređenje gitarističke i muzičke umjetnosti.

U naredna tri dana građani Istočnog Sarajeva i gosti moći će uživati u kvalitetnim muzičkim i kulturnim sadržajima. 

Festival će okupiti plejadu domaćih i stranih umjetnika, pedagoga i predavača, kao i veliki broj đaka i studenata - polaznika majstorskih radionica.

Prilika je to za okupljanje, druženje i razmjenu iskustava učesnika, kao svojevrstan most prijateljstvva i saradnje na internacionalnom planu.

Vojislav Ostojić, direktor "Gitarart" Istočno Sarajevo, kaže da u duhu slogana "Gitara spaja" organizator želi da ovom manifestacijom poveže spaja ljude, kulture i jezike.

Osim koncerata eminentnih solista i ansambala, na završnom revijalno-takmičarskom koncertu, publici će se predstaviti i najbolji polaznici radionica.

Vrijedne nagrade najboljima dodijeliće stručni žiri sastavljen od renomiranih gitarskih stručnjaka, a posebnu nagradu dodijeliće i publika.