latinica  ћирилица
07/11/2016 |  07:43 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Predsjednik Dodik u Šangaju sa direktorima vodećih kineskih kompanija (VIDEO/FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Šangaju sa direktorima i glavnim menadžerima 11 kineskih kompanija.
Dodik u Šangaju razgovarao sa direktorima kinskih kompanija - Foto: RTRS
Dodik u Šangaju razgovarao sa direktorima kinskih kompanijaFoto: RTRS

Važnu ulogu u približavanju ovih kompanija Republici Srpskoj igra srpsko-kineska kompanija SINO-RS. Dogovoreni su i prvi koraci u ovoj saradnji i potpisano je više Memoranduma o međusobnom razumijevanju.

Predstavnici kineske korporacije "Čajna voter elektrik" najavili su da će za dva do četiri mjeseca dostaviti Srpskoj tehničku i finansijsku ponudu u vezi sa izgradnjom hidroelektrane "Dabar".

Dodik u Šangaju razgovarao sa direktorima kinskih kompanija

Predsjednik Dodik podsjetio je da je Srpska već počela aktivnosti u vezi sa izgradnjom tunela na Dabru, odnosno izgradnje Hidroelektrane "Dabar" instalisane snage od 159 megavata.

Dodik u Šangaju razgovarao sa direktorima kineskih kompanija (Foto: RTRS)

Dodik je u Šangaju sa "Sibiom medikal grupacijom" dogovorio donaciju medicinske laboratorijske opreme za Srpsku, a otvoreni su i pregovori o preseljenju dijela proizvodnje kompanije u Republiku Srpsku.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče je u Pekingu nastavio razgovore sa Čajna voter elektrik korporacijom o početku realizacije projekta izgradnje HE Gornji horizonti.