latinica  ћирилица
01/12/2016 |  18:56 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Navijači odali počast fudbalerima Šapekoensea (VIDEO)

Razlog pada aviona koji je prevozio fudbalere Šapekoensea na finalnu utakmicu Kupa Sudamerikane protiv Nasionala, najvjerovatnije je nedostatak goriva, izjavio je direktor kolumbijske avio-agencije.

U međuvremenu, navijači na stadionima u Šapeku i Medeljinu, odali su počast nastradalima u vrijeme kada je trebala da se odigra finalna utakmica. 

Istraga o padu aviona u Kolumbiji se još vodi, a u Medeljin je danas stigao i brazilski ministar inostranih poslova Hoze Sera. Kolumbiji je zahvalio na podršci nakon avionske nesreće, a nadležne institucije u Kolumbiji su ga upoznale s najnovijim detaljima istrage. Najvjerovatniji razlog pada aviona je nedostatak goriva.

- Po dolasku na mjesto pada izvršili smo inspekciju ostataka aviona i sa sigurnošću možemo reći da avion nije imao goriva prilikom pada. Sada istražujemo zašto avion nije imao goriva prilikom udara u zemlju - rekao je Alfredo Bokanegra, direktor kolumbijske avio-agencije.

U međuvremnu, navijači dva kluba koja su trebalo da odigraju finalnu utakmicu, odali su počast stradalim na svojim stadionima. Na stadionu u Šapeku okupilo se više od 22 hiljade navijača. Na terenu su se našle porodice nastradalih, a održana je i misa u pomen žrtvama.

- Prije tri dana smo igrali s njima i poželjeli im sreću u finalu, a brzo nakon toga, mogli samo da dobijemo tužne i tragične vijesti. Јedino što sam mogao da uradim jeste to da dođem ovdje i da se oprostim od prijatelja koji će zauvijek ostati u našim srcima - rekao je Fabiano Leisman, bivši fudbaler Šapekoensea.

Na stadionu Atletiko nasionala, gdje je sinoć trebalo da se odigra prva utakmica finala, 45.000 navijača je odalo poštu tragično nastradalim putnicima. Domaćin je održao ceremoniju koju je počela kolumbijska vojska, a potom je pušten 71 golub za sve stradale u avionskoj nesreći. Ispred stadiona "Atanasio Žirardi" u Medeljinu okupilo se još nekoliko desetina hiljada ljudi, a skoro su svi, unutar i ispred stadiona, bili odjeveni u bijele majice i nosili bijelo cvijeće.