latinica  ћирилица
03/12/2016 |  15:27 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Glazev negirao umiješanost Rusije u dešavanja u Crnoj Gori

Savjetnik ruskog predsjednika Sergej Glazev ponovo je negirao umiješanost Rusije u dešavanja od 16. oktobra u Crnoj Gori, poručivši da je crnogorska vlast donijela odluku da odnosi dvije države ne budu onakvi kakvi su bili u prošlosti, saopšteno je iz Demokratskog fronta .

Lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, u nastavku zvanične posjete Rusiji sastali su se sa Glazevim i upoznali ga o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

Glazev je "uvjerio lidere DF-a da će Rusija učiniti sve da doprinese rasvjetljavanju takozvanog državnog udara u Crnoj Gori".

"Posebno poštovanje želim odati vama koji podnosite veliku žrtvu zbog ljubavi prema svojoj zemlji braneći tradicionalne vrijednosti po kojima je nekada Crna Gora bila i poznata", istakao je Glazev.

Prema njegovim riječima, "crnogorska vlast je donijela odluku da naši odnosi ne budu onakvi kakvi su bili u prošlosti".

"A, od vremena Petra Velikog, pa do sadašnjeg crnogorskog režima, Rusija i Crna Gora su bili pouzdani prijatelj i istorijski saveznici. Vjerujem da će se takvo prirodno stanje ponovo uspostaviti", istakao je Glazev.

Mandić je naglasio značaj susreta i zbog činjenice što će najvažnije političke adrese u Rusiji direktno biti obaviještene o stavu DF-a u vezi sa nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori, i o razlozima zbog kojih je taj politički savez "predmet brutalnih nasrtaja režima, kao i kriminalnog miljea tijesno povezanog s crnogorskom vlašću".

Izvor: Srna