latinica  ћирилица
03/12/2016 |  16:27 ⇒ 16:37 | Autor: RTRS

Kosta s dva poteza uništio Siti!

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester Siti sa 3:1 poslije preokreta na Etihadu i učvrstili se na prvom mjestu Premijer lige poslije 14 kola.

Јunak preokreta bio je Dijego Kosta golom i asistencijom u roku od deset minuta sredinom drugog poluvremena, uništivši u dva duela Nikolasa Otamendija.

Siti je poveo autogolom Gerija Kejhila u 45. minutu, u prvih 15 minuta nastavka Aguero i De Brujne su propuštali zicere, Belgijanac je pogodio i prečku, a tačku na meč stavio je Azar u 90. minutu.

"Građani" su potpunu nemoć začinili i prljavom završnicom, Serhio Aguero zbog starta đonom na Davida Luiza dobija crveni karton. Ovaj duel je izazvao sukob igrača dva tima, u kojem je posebno pretjerao Fernandinjo koji nasrće na mirnog Fabregasa, hvata ga za vrat i obara na zemlju, pa i on dobija crveni.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je ostao na klupi za rezerve Čelsija, dok Nemanje Matića nije bio u londonskom timu zbog povrede mišića.

Čelsi u sljedećem kolu dočekuje Vest Bromvič 11. decembra na Stamford Bridžu, dok će siti bez Aguera i Fernandinja gostovati braniocu titule Lester Sitiju dan ranije.

Izvor: B92