latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:47 ⇒ 16:57 | Autor: RTRS

Vučić: Stabilno i čvrsto finasiranje, realno skrojen budžet

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za 2017. godinu predviđen najniži budžetski deficit u savremenoj istoriji Srbije od 69,1 milijarde dinara, što je 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Premijer Srbije rekao je tokom rasprave o budžetu za 2017. godinu da je ovo najbolje krojen, a realno skrojen budžet.

Prijedlog budžeta Srbije za 2017. podrazumijeva da AP Vojvodina dobije 7,3 odsto sredstava iz državne kase, objasnio je Vučić.

Vučić je, u obraćanju narodnim poslanicima u Skupštini Srbije, rekao da želi da se otvori dodatna diskusija o Vojvodini u Parlamentu, istakavši da država zapravo daje pokrajini da "ojača ono što Republika već plaća".

"Nema nikakvih suštinskih obaveza na nivou pokrajine, jer mi plaćamo i penzije, i plate i puteve i sve. Mi dajemo pare da bi pokrajina isplatila pokrajinskim instutucijama", rekao je Vučić.

On je kao primjer naveo i to da će 465 miliona dinara biti uloženo u granični prelaz Batrovci, 300 miliona za Kelebiju, 386 miliona za izgradnju novog zatvora u Pančevu, 171 milion u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti...

Premijer Srbije je ocijenio da ne razumije "papazjaniju" koja je stvorena po pitanju ukupnih sredstava kojima pokrajina raspolaže. Primijetio je da može da razumije da za to ima političkih razloga, ali ne i ekonomskih, da neko ovako "zamuti vodu" po tom pitanju.

Izvor: RTS