latinica  ћирилица
05/12/2016 |  18:05 ⇒ 06/12/2016 | 07:52 | Autor: RTRS

Dodik: Ne znam šta Crnadak i Borenović znaju o stavovima srpskog naroda (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras Srni da se u Republici Srpskoj računa stav srpskog naroda i da ne zna šta bi o tim stavovima mogli da znaju predsjednik i potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović i Igor Crnadak, kad su oni već sedam godina opozicija u Srpskoj.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Ovakva reakcija predsjednika SNSD-a uslijedila je nakon tvrdnje Borenovića i Crnatka da je, podrškom kandidatu Slobodarske partije za predsjednika Austrije Norbertu Hoferu, nanio štetu Srpskoj.

Predsjednik i potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović i Igor Crnadak opozicija su već sedam godina u Republici Srpskoj i to nakon što su izašli iz vlasti, jer ih je neko obavijestio da će bolje proći ako ne budu uz SNSD, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za Srnu.

"Oni su opozicija već sedam godina u Republici Srpskoj i onda su ih na vlast morali progurati otvoreni protivnici srpskog naroda, a sad Borenoviću i Crnatku isti ti protivnici Srba govore da će bolje proći ako ne podržavaju Slobodarsku partiju Austrije", kaže Dodik.

Podsjećamo, Borenović je sinoć izjavio da je Milorad Dodik, po ko zna koji put, zloupotrebio funkciju predsjednika RS i nanio joj nemjerljivu štetu svrstavajući se samo dan uoči izbora u Austriji na jednu stranu, podržavajući kandidata istorijski vrlo diskutabilne partije.

Dodik je rekao da je posebno razočaran kako ga Crnadak i Borenović prate u posljednje vrijeme. Kaže da su nekada odmah reagovali na njegove izjave, a da sada za sve prvo čekaju mentore da im daju zeleno svjetlo, pa ga tek onda napadaju. Onaj ko je uz srpski narod imaće našu podršku, kaže Dodik, zato smo je i dali Slobodarskoj pariji iz Austrije.

"SNSD je mnogo puta do sada izrazio podršku Slobodarskoj partiji Austrije i, evo, ja ponavljam da smo uz tu partiju, jer je ona uvijek bila uz srpski narod. I pustite to što Crnadak priča. Zar postoji iko kome Crnadak još može da podvali priču o dobrobiti za Republiku Srpsku?, ističe Dodik.

Crnadak iz Austrije može donijeti suvenir ili čokoladu - poručio je Dodik ministru inostranih poslova BiH koga je danas u Beču dočekao šefom diplomatije Austrije Sebastijanom Kurc. Crnadak tvrdi da mu je rekao da podrška Hoferu nije stav naroda RS.