latinica  ћирилица
07/12/2016 |  09:20 | Autor: RTRS

LŠ: Real protiv Dortmunda juri rekord i prvo mjesto

"Kraljevima" treba pobeda kako bi preskočili "milionere" u grupi F.
Liga šampiona - Foto: RTRS
Liga šampionaFoto: RTRS

Zinedin Zidan je ekipu Reala koja se mučila i sa prosječnim rivalima, pretvorio u skoro nepobjedivu mašinu, za 11 mjeseci rada. Francuski stručnjak će večeras (20.45) protiv Borusije Dortmund 50. put sjedeti na klupi velikana sa stadiona "Santjago Bernabeu", a jubilej bi mogao da ukrasi klupskim rekordom, 34. uzastopnom utakmicom bez poraza.

- Ne mogu da kažem tačno u čemu je tajna uspjeha, ali za mene je veoma bitno da budemo pravi tim. A njega ne čini samo 11 fudbalera, koji su na terenu, već cijela grupa - kaže Zidan.

Meč u Madridu obećava spektakl i zato što će se sudariti gol mašine. Borusija Dortmund 19 puta je pogađala mreže protivnika na pet mečeva, dok je Real 14 puta matirao rivale. "Kraljevi" i "milioneri" imaju i najbolji napad u domaćim ligama, gdje su 37, odnosno 31 put dali gol.

Konačan spisak učesnika osmine finala Lige šampiona biće poznat večeras, kada će biti odigrani mečevi poslednjeg kola u grupama E, F, G i H, a ostale su još dve dileme.

U grupi H, Lion i Sevilja će u direktnom duelu odlučiti ko ide dalje, a ko otpada, s tim što Francuzima odgovara samo pobjeda sa dva ili više golova razlike. I u grupi G je neizvjesno, jer Porto (dočekuje Lester) ima dva boda više od Kopenhagena (gostuje Brižu). Da bi sigurno bili drugi, "zmajevi" moraju da pobjede, jer su Danci bolji u međusobnim duelima.

Izvor: Večernje novosti