latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:15 | Autor: RTRS

Đurić: Prvi cilj ispunjen ali ne želimo tu da stanemo

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je danas da je plasmanom u drugi krug prvenstva Evrope ispunjen glavni cilj, ali da se na tome neće zaustaviti uoči borbe sa domaćinom Švedskom za četiri boda u narednoj fazi.
Dragica Đurić (Foto: RSS) -
Dragica Đurić (Foto: RSS)

"Djevojke su proslavile dvije pobjede u svlačionici, što je i viđeno na socijalnim mrežama. Novi je dan, sve misli su okrenute ka Šveđankama. Osnovni cilj je ispunjen, on podrazumijeva i plasman u prvi šešir u žrijebu kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, ali po svemu viđenom, srpske reprezentativke nemaju razloga da stanu na tome", rekla je Đurić za sajt RS Srbije.

Đurić ne želi euforiju zbog trijumfa nad Slovenijom i vicešampionom Evrope Španijom.

"Moramo da budemo realni. Čujem i vidim komentare "idemo u finale", a to je tako daleko, do takvog podviga se mora pobijediti mnogo teških utakmica. Stalo nam je da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv Švedske, ako mislimo da pobijedimo moramo da budemo odlični u odbrani i napadu", poručila je Đurić.

Ona ne misli da će domaću selekciju uzdrmati poraz od autsajdera Slovenije u prošlom kolu.

"Sigurno da im nije prijao poraz, ali poznavajuci njihov mentalitet ne bi trebalo da ih poremeti. Sa druge strane, nema razloga ni da mi odigramo ispod nivoa, u pobjedničkom smo pohodu i ako nam se pruži šansa, pokušaćemo da pobijedimo pred 7.000 njihovih navijača. To će biti pravi izazov", navela je Đurić.

Srednji bek Srbije Tamara Georgijev vjeruje u novu pobjedu i maksimalan učinak poslije prve faze.

"Ne želimo da se zadovoljimo, idemo dalje da se borimo. Ulazimo hrabro u meč sa domaćinom, pobjeda bi puno značila i bili bismo bliže nekim velikim ostvarenjima. Leže nam skandinavske zemlje, imamo šansu. Ako zaustavimo Gulden pobijedićemo sigurno", rekla je Georgijev.

Njena saigračica Marija Obradović smatra da su prethodna dva rezultata očekivana.

"Imamo kvalitetnu ekipu i naše samopouzdanje raste iz meča u meč. Pravi smo kolektiv, kao debitant se jako lijepo osjećam u timu. Ostvarilo se nešto što sam dugo željela. Vjerujemo u naš kvalitet, a ostaje da svi povjeruju u nas. Očekujem da pobijedimo i Švedsku", zaključila je Obradović.

Utakmica 3. kola A grupe EP između Srbije i Švedske igra se sutra od 20.45 u Stokholmu.

Izvor: Tanjug