latinica  ћирилица
07/12/2016 |  18:32 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Dodijeljene nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" (FOTO)

Baštineći vrijednosti srpske istorije, preduzetništva i kulture, Privredna komora RS i "Media invent" iz Novog Sada dodijelili su, u Banjaluci, priznanja zaslužnima.
Dodjela nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" - Foto: RTRS
Dodjela nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"Foto: RTRS

Plakete i statue sa likom čuvenog srpskog dobrotvora iz 19-og vijeka Miše Anastasijevića dodijeljene su, između ostalih, predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću, ministru Petru Đokiću, Komapniji "Integral inženjering" i drugima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dobitnik je prestižne nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za jačanje demokratije i parlamentarnog života u Srpskoj. Nagrađen je i ministar Petar Đokić

"Ovu nagradu doživljavam i kao priznanje Narodnoj skupštini Republike Srpske za 25 godina uspješnog rada. Čestitam svima koji su dobili ovu prestižnu nagradu", rekao je Čubrilović novinarima.

Đokić je naglasio da se rezultat rada pojedinca ne može posmatrati odvojeno od rada i uspjeha kompletne zajednice. "Mnogo mi znači što sam dobio ovu nagradu. Zahvalan sam mojim saradnicima u Ministarstvu i Vladi Srpske, što smo dali doprinos da naš rad bude vidljiv", rekao je Đokić.

Foto: RTRS

Nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" , dobila je i kompanija "Integra inženjering".

Direktor Kompanije "Integra" iz Banjaluke Slavica Stanković rekla je da preuzimanjem priznanja ima veliku obavezu da postiže još bolje rezultate poslovanja.

Ova priznanja privrednim i kulturnim stvaraocima dodjeljuju se od 2000. godine u Srbiji u okviru projekta "Put ka vrhu", a od ove godine i u Republici Srpskoj.

Direktor "Medija inventa" Vlado Markanović kaže da je kapetan Miša Anastasijević bio najpoznatiji dobrotvor Univerziteta u Beogradu.

"U njegovoj palati na Studentskom trgu smješten je i danas Rektorat beogradskog Univerziteta. Na toj zgradi, koja je nekada bila Filozofski fakultet, piše: `Miša Anastasijević svom otečestvu`", rekao je Markanović.

Među prethodnim dobitnicima ovog visokog priznanja je i jedan od najcjenjenijih srpskih hirurga u svijetu akademik Zoran Krivokapić, reditelj Emir Kusturica,predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik,i premijer Srbije Aleksandar Vučić.