latinica  ћирилица
07/12/2016 |  18:44 ⇒ 18:51 | Autor: RTRS

Izvinjenje Grabar Kitarovićeve zbog srpskih čokoladica

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da je izuzetno razočarana jer su se u paketićima koje je dijelila hrvatskoj djeci u Dubrovniku našle srpske čokoladice.

Grabar Kitarovićeva je istakla da je bila neugodno iznenađena, objašnjavajući da nije lično provjeravala sadržaj paketića.

- Lično sam razočarana jer zastupam i podržavam kampanju 'Kupujmo hrvatsko'. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu“, navela je Grabar Kitarovićeva.

Prema njenim riječima, hrvatska predsjednica mora da promoviše hrvatske proizvode i tako nešto se više neće desiti.

Takođe je objasnila da je utvrđeno da je jedna hrvatska firma iz Vukovara pakovala paketiće, i dodala da će se izviniti svima koji su dobili srpske čokoladice i poslati im hrvatske proizvode.

Iz kabineta hrvatske predsjednice je rečeno da su srpske čokoladice nabavljene od firme “Žitnjak“, koja je u vlasništvu “Agrokora“, i da je prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan u Vukovaru i sadrži jednu “spornu“ čokoladicu, pišu hrvatski mediji.

Kolinda Grabar Kitarović je, povodom Dana dubrovačkih branitelja, grupi dubrovačke dece uz svoje fotografije podijelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala kada je to na svom Fejsbuk profilu objelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

“Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!“, naveo je taj roditelj, a prenio Dubrovački dnevnik.

Riječ je čokoladici sa pirinčem “moni“, koju proizvodi “Pionir“ iz Subotice.

Izvor: RTS