latinica  ћирилица
08/12/2016 |  15:50 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Delegacija poljskog Volomina u Derventi (VIDEO)

Derventa je ambijent pogodan za investiranje i u narednom periodu očekuje se proširenje saradnje u oblasti privrede, kulture i sporta i sa oblastima u Poljskoj, zaključeno je na sastanku delegacije okruga Volomin s predstavnicima lokalne vlasti.
Delegacija iz Poljske u Derventi - Foto: RTRS
Delegacija iz Poljske u DerventiFoto: RTRS

O uslovima investiranja i potencijalima Dervente sa načelnikom opštine razgovarali su poljski privrednici i predstavnici vlasti. 

Poljski investitori potencijal za saradnju vide u oblasti drvne i hemijske industrije. Hemičar i izumitelj Bogdan Domagala, vlasnik je kompanije koja proizvodi komponente za automobilske gume, ali i tehnologiju za NASU i naftnu industriju.

Zainteresovan je za pokretanje pogona u Derventi:"Poljski privrednici traže nova radna mjesa u Evropi, imaju kapital za investicije, imaju najnovije tehnologije i tražimo mjesta kao što je ovo ovdje, da investiramo. Mislim da brzo i u kratkom vremenu možemo da počnemo da sarađujemo."

Delegacija iz okruga Volomin saradnju na svim poljima očekuje u najskorije vrijeme, što namjeravaju ozvaničiti potpisivanjem sporazuma.

- Važan je sporazum, ne samo u investicijama, nego i u kulturi i sportu. Mi smo dosta toga uradili i pričali i u Banjaluci i ovdje, ističe Kažimir Žerakovski, predsjednik opštine Volomin.

O uslovima za investiranje i trenutnom stanju privrede u Derventi gosti iz Poljske razgovarali su sa načelnikom opštine Miloradom Simićem.

- Mislim da su stekli jednu dobru sliku. Mi nudimo dosta dobroga i oni su u oduševljeni. Kad smo ih informisali o onome šta Derventa radi, šta znači, gdje ona uopšte stoji geografski...otvaramo razgovorre i uvjeren sam da će to ići dobrim tokom, optimista je načelnik dervente Milorad Simić.

Gosti iz Poljske posjetili su nekoliko preduzeća na području Dervente, te pozvali rukovodstvo opštine i privrednike na Forum privrednika koji će biti održan održati u martu.