latinica  ћирилица
08/12/2016 |  18:38 | Autor: RTRS

KiM: Stopirani radovi na uređenju prilaza mostu na Ibru

Ministarstvo prostornog planiranja samoproglašenog Kosova zabranilo je danas izvođenje radova na uređenju prilaznih puteva mostu na rijeci Ibar sa sjeverne - srpske strane.
Kosovo - Foto: Getty Images
KosovoFoto: Getty Images

U saopštenju Ministarstva navodi se da su inspekcijski organi danas na gradilištu istakli rješenje o zabrani izvođenja radova, uz obrazloženje da "nisu u skladu sa projektnom dokumentacijom".

Zabranom izvođenja radova realizovana je jučerašnja tvrdnja Edite Tahiri, šefa pregovaračkog tima Prištine, da će "radovi na izgradnji zida kojim se onemogućava sloboda kretanja biti obustavljeni, a zid porušen".

Ona je navela da je o gradnji zida obavijestila Kancelariju EU u Prištini i da je dobila čvrste garancije da će Brisel intervenisati i izvršiti uticaj na Beograd da se radovi obustave i nastavi sa realizacijom projekta koji je odobrilo kosovsko ministarstvo prostornog planiranja.

Goran Rakić, gradonačelnik sjeverne Kosovske Mitrovice, juče je izjavio da se ne gradi zid koji bi onemogućio slobodu kretanja i da će gradnja pristupnih saobraćajnica i uređenja trga i šetališne zone biti nastavljena uprkos protivljenju Prištine.

Izvor: SRNA