latinica  ћирилица
19/12/2016 |  15:25 | Autor: RTRS

Slobodarska partija Austrije i Јedinstvena Rusija potpisale dogovor o saradnji

Slobodarska partija Austrije (FPO) i stranka predsjednika Rusije Vladimira Putina "Јedinstvena Rusija" potpisale su danas u Moskvi sporazum o zajedničkom djelovanju i saradnji.
Potpisivanje - Foto: ilustracija
PotpisivanjeFoto: ilustracija

Iz saopštenja dostavljenom Tanjugu, proizilazi da su se FPO i "Јedinstvena Rusija" dogovorile o sprovođenju konsultacija i razmjeni informacija na teme aktuelne situacije u Ruskoj federaciji i Austriji, bilateralnim i međunarodnim odnosima, ekonomskom razvoju, kao i o stranačkim pitanjima.

Dogovorena je redovna razmjena delegacija stranaka na svim nivoima, kao i ekspertski susreti.

Dvije strane, kako se navodi posebnu pažnju posvetiće saradnji mladih, žena, obrazovnih, humanitarnih i organizacija civilnog društva, sa ciljem jačanja prijateljstva i obuke mladih generacija u "duhu patriotizma i volje za radom".

FPO, koja dolazi iz Austrije koja se priključila sankcijama EU, i Јedinstvena Rusija su se obavezale da će podržati razvoj saradnje u oblastima privrede, trgovine i investicija.

Sporazum su potpisali, ispred FPO lider Hajnc Kristijan Štrahe, a ispred "Јedinstvene Rusije" Sergej Železnjak.

Inače, FPO je stranka koja je oduvjek bila protiv sankcija EU protiv Rusije i koja se zalaže za dobre odnose sa Moskvom.

Lider Štrahe je u više navrata ukazivao da je štetno po Austriju što slijedi sankcije, a ujedno i da nema mira i stabilnosti bez saradnje sa Rusijom.

Izvor: Tanjug