latinica  ћирилица
25/12/2016 |  12:17 ⇒ 16:54 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srbije uputili saučešće Putinu i Medvedevu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegrame saučešća predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, premijeru Dmitriju Medvedevu i ministru odbrane Sergeju Šojguu, kao i ruskom narodu, povodom pada ruskog aviona u Crno more, te ponudio pomoć Srbije.
Vučić i Nikolić - Foto: B92
Vučić i NikolićFoto: B92

"Veoma nas je potresla vijest o tragediji nad Crnim morem u kojoj su, u samo jednom trenutku, izgubljeni životi uglednih umjetnika iz ansambla Aleksandrov, kao i drugih putnika u avionu ruskog Ministarstva odbrane", naveo je Vučić u telegramu Putinu i Medvedevu.

On je dodao da je "teško naći riječi utjehe za veliki gubitak kakav je danas doživjela ruska umjetnost, ali ostaće sjećanje na njihovu plemenitu želju da muzikom donesu radost vojnicima koji novogodišnje praznike provode daleko od porodica".

Vučić je podsjetio da su Beograd i Srbija nekoliko puta imali priliku da uživaju u njihovim glasovima i muzičkoj virtuoznosti i da je zato srpska tuga još veća.

"U ime Vlade Srbije i svoje ime porodicama i prijateljima poginulih, državnom i vojnom rukovodstvu Ruske Federacije upućujem izraze najiskrenijeg saučešća. Ako Srbija, kao mala zemlja, može na bilo koji način da pomogne u ovim teškim trenucima, spremni smo da tu pomoć pružimo", navodi se u telegramu saučešća.

U telegramu saučešća Šojguu, Vučić je naveo da dijeli bol zbog užasne tragedije i da građani Srbije saosjećaju sa Rusijom.

Vučić je naveo da se u ovom teškom danu prepunom bola za cjelokupan ruski narod, građani Srbije saosjećaju sa ruskim narodom i da će uvijek pamtiti veličanstvene koncerte umjetnika iz ansambla "Aleksandrov", kao i sve druge srpske prijatelje, postradale u ovoj teškoj nesreći.

Vučić je zajedno sa ministrom policije Srbije Nebojšom Stefanovićem i ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem posjetio Ambasadu Rusije u Beogradu, te su ambasadoru Aleksandru Čepurinu prenijeli izraze najdubljeg saučešća zbog tragedije koja je jutros zadesila ruski narod.

Avion ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" sa 92 osobe pao je jutros u Crno more, nakon polijetanja iz Sočija prema Siriji, a vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu.

Nikolić: Ruska tragedija pogodila cijelu Srbiju

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je najdublje saučešće predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom pada ruskog aviona "Tupoljev" u Crno more i tragičnog stradanja velikog broja putnika.

U telegramu se navodi i da je ova tragedija pogodila cijelu Srbiju - saopštila je Pres-služba predsjednika Srbije.

Nikolić je zamolio rukovodstvo Ruske Federacije da prenesu izraze njegove duboke žalosti porodicama nastradalih.

Avion ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" sa 92 osobe pao je jutros u Crno more, nakon polijetanja iz Sočija prema Siriji, a vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu.

U ambasadi Rusije u Beogradu sutra knjiga žalosti

U Ambasadi Rusije u Beogradu sutra će biti otvorena Knjiga žalosti povodom pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona koji se srušio u Crno more.

Knjiga žalosti biće otvorena od 12.00 do 17.00 časova, prenose beogradski mediji. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je ponedjeljak, 26. decembar, za Dan žalosti u Rusiji zbog pogibije putnika i članova posade ruskog vojnog aviona.

Izvor: SRNA