latinica  ћирилица
05/01/2017 |  11:08 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Vučić: Tražićemo izručenje Haradinaja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija od Francuske tražiti izručenje Ramuša Haradinaja, protiv koga je raspisana međunarodna poternica i rekao da se nada da će i ovom slučaju, u Francuskoj, biti na snazi da je pravo iznad politike.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Nego šta nego ćemo da tražimo" rekao je Vučić novinarima i dodao da je dobro što je pravo iznad politike i da ne bi volio da se pokaže da u Francuskoj to nije tako.

Očekujemo stabilizaciju javnih finansija, rast BDP-a, pad nezaposlenosti kao i nova radna mesta, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

Aleksandar Vučić je u obraćanju medijima u Vladi Srbije rekao da su poreski priodi veći za 7,1 odsto, poreski za 27,7 odsto, a dobar rezultat u Srbiji je ostvaren i zbog nižih rashoda.

"Važno je da je deficit opšte države na oko 1,4 odsto, što je tri puta bolje od predviđenih rezultata. Mi smo te rezultate premašili", istakao je premijer.

Kako je rekao, pred Srbijom je u narednoj godini veliki i važan posao.

"Očekujemo stabilizaciju javnih finansiju, rast BDP-a, formirali smo posebna tijela i savjete, očekujemo pad nezaposlenosti, nova radna mjesta, uvećanje plata i penzija. Mislimo da će svi imati značajno veća primanja u narednom periodu", napomenuo je Vučić.

Prema njegovim riječima, očekujemo da će plate u narednom periodu biti oko 400 evra.

"Poslije toga očekujemo da idemo ka cifri od 500 evra, razvoju tržišne ekonomije. Nećemo da budemo jači od privatnog sektora jer je to nezdrava država", naglasio je premijer.

Izvor: RTS