latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:14 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Stevandić pozvao Izetbegovića na proslavu Dana Srpske

Mi samo hoćemo da poštujemo svoje, kad poštuješ svoje onda te i drugi poštuju, poručio je potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić povodom obilježavanja 9. januara.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić pozvao je člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića i predsjedavajućeg državnog parlamenta BiH Šefika DŽaferovića da prisustvuju ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci.


Stevandić je rekao da su mu poznate negativne emocije u Federaciji BiH povodom obilježavanja Dana Srpske koje su, kako je rekao, rezutlat vještački stvorene medijske histerije.

"Јa znam da postoje negativne emocije u Federaciji BiH koje su rezultat političkih manipulacija i vještački stvorene medijske histerije i zato bih iskoristio priliku da pozovem sve ljude iz Federacije, iz establišmenta i političkog i institucionalnog, da dođu u Banjaluku 9. januara. Svi su oni dobro došli", rekao je Stevandić za sarajevsku N1 TV.

Stevandić je rekao da bi dolazak Izetbegovića i DŽaferovića bio džentlmenski potez.

"Nemamo mi nijedne ružne emocije. Mi samo hoćemo da poštujemo svoje, kad poštuješ svoje onda te i drugi poštuju. Da dođu, to bi bio džentlmenski potez", naveo je Stevandić.

Inače, Izetbegović i DŽaferović su najveći protivnici obilježavanja Dana Republike Srpske, koji smatraju diskriminatorskim praznikom koji vređa, kako smatraju, osećaje bošnjačke manjine u Srpskoj.

Izetbegović je, naime, bio podnosilac apelacije Ustavnom sudu za ukidanje tog praznika, ali su se građani na referendumu izjasnili da za obilježavanje tog datuma kao praznika Srpske.

Izvor: RTS