latinica  ћирилица
06/01/2017 |  10:34 | Autor: RTRS

Makedonija: Zavijano više od dvije stotine vozila

Na auto-putu Skoplje-Veles više od 200 vozila, uključujući teretnjake, ostalo je zavijano u mećavi.
Snijeg - Foto: SRNA
SnijegFoto: SRNA

Vozila na ovom putnom pravcu saobraćaju otežano jednom trakom, a od naplatne stanice "Otovica" do Kule prolazak nije moguć zbog više zaglavljenih vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Makedonije.

Zbog obilnih snježnih padavina u prekidu je saobraćanje na regionalnom putu Tetovo-Јežince, magistralnom putu Šti-Kočani, kao i od Štipske petlje do Katlanova.

Zabrana prolaska za teretna vozila uvedena je na planinskim prevojima Straža, Mavrovo, Preseka, Pletvar, Đavato, Bukovo, Kriva Palanka-graničen prelaz Deve Bair, Struga-Ćafasan.

Sinoć je iz skopskog odmarališta "Vodno" evakuisano pet lica koja su bila zaglavljena u snježnim nanosima.

Regionalni centar za upravljanje krizama u Kumanovu saopštio je da su mnoga sela u opštini Staro Nagoričane i dalje bez električne energije.

Kvar na trafostanici ostavio je bez struje stanovnike sela Pelince, Kelince, Strnovac, Staro Nagoričane, Dragomance i Mlado Nagoričane.

Najviši snježni pokrivač jutros je zabilježen u Mavrovim Anovima i iznosio je 61 centimetar, a u Požaranu 60 centimetara.

U Tetovu je snježni pokrivač dostigao visinu 40 centimetara, u Topolčanima i Krivoj Palanci 25, u Ohridu 17, a u Skoplju 13 centimetara.

Izvor: SRNA