latinica  ћирилица
07/01/2017 |  10:07 ⇒ 08/01/2017 | 07:50 | Autor: RTRS

Zvaničnici Republike Srpske čestitali Božić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u čestitki povodom Božića poželio je da praznik Hristovog rođenja bude proslavljen u miru, dobrom zdravlju i sreći, te da sve ljude nadahne plemenitim mislima i djelima koja simbolizuju ovaj najradosniji hrišćanski praznik.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

Dodik je čestitke uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.

"U to ime i u toj nadi pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom `Mir Božiji - Hristos se rodi!`", navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je u čestitki povodom Božića da ovaj najradosniji hrišćanski praznik bude afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrijednosti jer je zdrava i jaka porodica garancija zdravog i naprednog društva.

U čestitki upućenoj Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH, Cvijanovićeva je poželjela da dan Hristovog rođenja donese ljubav i mir, ličnu i porodičnu sreću.

"Mir Božiji, Hristos se rodi", navedeno je u čestitki koju je Cvijanovićeva uputila u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime.

Premijer Srpske poželjela je i da Nova godina donese stabilnost, zajedništvo i prosperitet svih građana.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je u čestitki povodom Božića da ovaj praznik bude proveden u miru, zdravlju i prazničnoj radosti.

"Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi, darovanih nam kroz Novorođenog Bogomladenca Hrista, budu osnovna pokretačka i stvaralačka sila u našem životu! Proslavljajući Božić i kao porodični praznik, posebno želim da njegova proslava bude najljepši doprinos stabilnosti porodice i afirmaciji njenih vrijednosti, kao osnovnoj pretpostavci našeg opstanka i sveopšteg boljitka i napretka", naveo je Čubrilović.

Čubrilović je čestitke uputio u ime Narodne skupštine i svoje ime Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom srpskom narodu, kao i svim pravoslavnim vjernicima.

"Mir Božiji, Hristos se rodi i srećna Nova godina", navodi se u čestitki povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Izvor: SRNA