latinica  ћирилица
09/01/2017 |  12:00 | Autor: RTRS

Šepić: Ne bojim se prijetnji iz SDA, formiraćemo novi klub

Senad Šepić, koji je sa još trojicom kolega napustio Klub SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH, najavio je formiranje novog kluba uprkos prijetnjama rukovodstva stranke koju vodi Bakir Izetbegović.
Senad Šepić - Foto: klix.ba
Senad ŠepićFoto: klix.ba

"Ukoliko iz aktuelnog rukovodstva nastave slati prijetnje, ucjene, uvrede, konstrukcije, a ne uvažavanje želja da se rad stranke poboljša, naravno da ćemo formirati novi klub u parlamentu BiH i to ubrzo", istakao je Šepić i poručio da se ne plaši prijetnji.

Odgovarajući na pitanje kako će se to odraziti na formiranje parlamentarne većine, Šepić je za "Dnevni avaz" rekao da "to može samo da uozbilji buduće procese i rad Savjeta ministara".

On kaže da ne zna da li će njihov status biti riješen u Stranci demokratske akcije.

"Sudeći prema dosadašnjem odnosu aktuelnog predsjednika /Izetbegovića/ i rukovodstva, nisam optimista da oni mogu i znaju to riješiti. Ali, bez obzira na to, nastaviću zagovarati drugačiju i bolju politiku koja treba našem narodu i državi. Ako to nekome smeta, neka uradi šta misli da treba", poručio je Šepić.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo SDA svojim potezima uopšte ne pokazuje volju da riješi sporna pitanja.

On smatra da nepostizanje unutarstranačkog dogovora u SDA ne odgovara onima koji su na pozicije došli i održavaju se krađom i koji ih nikada nisu potvrdili među bošnjačkim narodom niti na izborima.

Osim Šepića, iz Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH istupili su Sadik Ahmetović, Šemsudin Mehmedović i Salko Sokolović.

Izvor: SRNA