latinica  ћирилица
10/01/2017 |  17:17 | Autor: RTRS

Ponuda Srpske na sajmu turizma u Beču

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji učestovaće na Sajmu turizma "Odmori" u Beču koji počinje 12. januara, a okuplja oko 850 izlagača iz 80 zemalja, rekao je Srni šef Predstavništva Mladen Filipović.
Beč - Trg Graben   (Foto: wikipedia.org, Gryffindor) -
Beč - Trg Graben (Foto: wikipedia.org, Gryffindor)


Filipović je naveo da će na štandu Predstavništva svoje ponude predstaviti Turistička organizacija Republike Srpske, područne turističke organizacije Banjaluka i Prijedor, te Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" iz Teslića, kao i agent Turističke agencije "Flaj flaj trevl" iz Srbije.

Prema njegovim riječima, poseban akcenat stavljen je na turističku ponudu istočnog i jugoistočnog dijela Republike Srpske, Trebinja i Višegrada, kao i na avanturistički turizam.

"I ove godine smo omogućili našim turističkim organizacijama da predstave svoju ponudu i daju doprinos promociji Republike Srpske na važnom tržištu kao što je austrijsko", objasnio je Filipović.

On je ocijenio da Austrijanci sve više prepoznaju Republiku Srpsku kao značajnu i interesantnu turističku destinaciju, prema kojoj imaju pozitivan stav.

On je dodao da se na Sajmu turizma u Beču, jednom od najvećih u centralnoj Evropi, očekuje oko 150.000 posjetilaca.

"Velikom broju posjetilaca doprinosi i to što je u isto vrijeme u sali pored otvoren i sajam automobila, te posjetioci sa jednom kartom mogu ući na oba sajma", rekao je Filipović.

Sajam turizma "Odmori" biće otvoren do nedjelje, 15. januara.

Izvor: Srna